Kunnen we helpen?

Zorgpas/EHIC

Met een zorgpas kunt u laten zien dat u een zorgverzekering heeft. Op de pas staan uw persoonlijke verzekeringsgegevens van Aevitae. Maar de zorgpas is geen legitimatiebewijs. Daarom krijgt u niet meer automatisch een plastic pasje van ons.  Bezoekt u een zorgverlener in Nederland? Dan vraagt deze naar een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Hiermee zoekt de zorgverlener uw verzekering op in het landelijk declaratiesysteem. Om zorg te krijgen, hoeft u dus geen zorgpas bij de hand te hebben.

 

Zorgpas in het buitenland

In EU/EER-landen, Zwitserland en Australië moet u de Europese Zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. Deze kunt u aanvragen in Mijn Aevitae. U krijgt dan de combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen) binnen 10 werkdagen thuisgestuurd. De EHIC is één jaar geldig. Daarna kunt u een nieuwe aanvragen.

Heeft u medische hulp nodig in het buitenland? Bel dan altijd eerst met onze alarmcentrale op telefoonnummer 088 - 35 35 705. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. U vindt het telefoonnummer van de alarmcentrale ook op de Europese gezondheidskaart (EHIC).

Lees hier meer over uw zorgverzekering in het buitenland.

Bianca
Tom
Pascal
Patricia

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.