Kunnen we helpen?

Merkloze Geneesmiddelen

Merkloze geneesmiddelen hebben dezelfde werkzame stof en dezelfde kwaliteit als een merkgeneesmiddel.

U heeft alleen recht op vergoeding van een specifiek merkgeneesmiddel, als de behandeling met een merkloos geneesmiddel medisch gezien voor u onverantwoord is. Dit kan alleen worden bepaald wanneer u minimaal één merkloos geneesmiddel goed heeft geprobeerd. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans zeer klein is dat u wegens bijwerkingen of overgevoeligheid voor een bepaalde hulp- of vulstof moet overstappen naar een duurder geneesmiddel. Bij een allergie zal uw arts bekijken voor welke stof u allergisch bent en u een ander geneesmiddel voorschrijven waarin deze hulpstof niet voorkomt. Waar mogelijk is dit een ander merkloos geneesmiddel. Uw arts en uw apotheker beslissen dus samen welk geneesmiddel in uw geval het meest geschikt is. Wanneer de apotheker vanuit zijn specialistische kennis van mening is dat er geen medische noodzaak is, zal de apotheek een merkloos geneesmiddel aan u leveren.

Wilt u, ondanks het feit dat uw arts en apotheker hebben bepaald dat u het goedkopere merkloze middel kunt gebruiken, het duurdere merkmiddel geleverd krijgen, dan moet u de kosten zelf betalen. In dat geval brengt de apotheker de volledige nota bij u in rekening.

Heeft u een natura basisverzekering dan is er geen recht op vergoeding van deze nota. Heeft u een restitutie basisverzekering dan kun u deze nota daarna zelf naar ons opsturen. Wij betalen dan maximaal de prijs van het goedkoopste geneesmiddel met dezelfde werkzame stof.

Bianca
Patricia
Lisette
Dennis

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.