Kunnen we helpen?

Welke geneesmiddelen krijg ik vergoed bij EUCARE?

De meeste geneesmiddelen worden vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor alle medicijnen die in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) staan. Het GVS wordt samengesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op medicijnkosten.nl kunt u opzoeken of uw medicijn voorkomt in het GVS en vergoed wordt uit de basisverzekering. Ook ziet u of u nog moet bijbetalen. 

Goed om te weten: vanaf januari 2019 is de wettelijke eigen bijdrage maximaal € 250,- per jaar voor alle geneesmiddelen samen.

De apotheek kiest het medicijn dat bij u past

U kunt naar een apotheek bij u in de buurt voor uw geneesmiddelen. Bij de apotheek kunt u op doktersrecept de benodigde geneesmiddelen halen. De apotheker kan u meer vertellen over de werking en dosering van het voorgeschreven middel. EUCARE vraagt aan apothekers om waar mogelijk merkloze geneesmiddelen aan u mee te geven, om de kosten in de gezondheidszorg te beperken. Merkloze geneesmiddelen hebben dezelfde werkzame stof en dezelfde kwaliteit als een merkgeneesmiddel. Een goedkoper geneesmiddel is ook gunstig voor uw eigen risico. Als u door medische noodzaak een bepaald merkgeneesmiddel nodig heeft, kan de arts dit aangeven op het recept. 

U betaalt eigen risico voor het medicijn en de dienstverlening
Als u bij de apotheek uw medicijn ophaalt, betaalt u ook voor de dienstverlening van de apotheek. Voor elk medicijn betaalt u standaard terhandstelling of weekterhandstelling. Daarnaast kan de apotheek, als er sprake is van een nieuw geneesmiddel, de kosten voor een begeleidingsgesprek in rekening brengen. De kosten van het medicijn en de dienstverlening van de apotheek worden verrekend met uw eigen risico. Meer lezen over de dienstverlening van de apotheek? Klik dan hier.

U moet een recept hebben voor het geneesmiddel
Medicijnen mogen worden voorgeschreven door uw huisarts, (medisch) specialist, verloskundige, tandarts, of tandarts-specialist (kaakchirurg, orthodontist). De medicijnen haalt u met het recept op bij de apotheek.

Voor sommige geneesmiddelen moet u vooraf toestemming vragen
Voor sommige medicijnen is vooraf toestemming nodig. De voorschrijvend huisarts of specialist kan hiervoor een formulier invullen en indienen bij de apotheek ter beoordeling. U hoeft hiervoor niets te doen.

Vind een apotheek

EUCARE heeft met bijna alle apotheken en apotheekhoudende huisartsen in Nederland een contract. Zo kunt u altijd naar een apotheek bij u in de buurt. Gaat u naar een apotheek waarmee EUCARE geen contract heeft? Dan wordt er meestal minder vergoed. In de Zorgzoeker vindt u snel apotheken waarmee EUCARE een contract heeft.

Bart
Danny
Pascal
Dennis

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.