Kunnen we helpen?

Zorgpas/EHIC

Met een zorgpas kunt u laten zien dat u een zorgverzekering heeft. Op de pas staan uw persoonlijke verzekeringsgegevens van Aevitae. Maar de zorgpas is geen legitimatiebewijs. Bezoekt u een zorgverlener in Nederland? Dan vraagt deze naar een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Hiermee zoekt de zorgverlener uw verzekering op in het landelijk declaratiesysteem. Om zorg te krijgen, hoeft u dus geen zorgpas bij de hand te hebben.

 

Digitale zorgpas

Heeft u toch liever een pasje bij de hand? Dan vindt u uw zorgpas in de Aevitae App. Die kunt u vanuit de Google Play en App Store downloaden op uw tablet of smartphone. De pas kunt u na een eenmalige download digitaal opslaan op uw smartphone. Zo draagt u de pas altijd bij u. U heeft hiervoor geen dataverbinding nodig.

Zorgverleners vragen naar een legitimatiebewijs. Omdat een zorgpas geen legitimatiebewijs is, krijgt u niet meer automatisch een plastic pasje van ons. Wilt u toch een plastic pasje? Vraag dit dan aan in Mijn Aevitae. U krijgt dan de combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen) binnen 10 werkdagen thuisgestuurd.

Zorgpas in het buitenland

In het buitenland is de digitale zorgpas niet voldoende. In EU/EER-landen, Zwitserland en Australië moet u de Europese Zorgkaart (EHIC) laten zien als u medische zorg nodig heeft. Deze kunt u aanvragen in Mijn Aevitae. U krijgt dan de combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen) binnen 10 werkdagen thuisgestuurd. De EHIC is één jaar geldig. Daarna kunt u een nieuwe aanvragen.

Bel altijd eerst met onze alarmcentrale als u medische zorg nodig heeft in het buitenland. Onze medewerkers staan 24/7 voor u klaar. U vindt het telefoonnummer van de alarmcentrale op de EHIC.

Lees hier meer over uw zorgverzekering in het buitenland.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact
Tom
Cora
Bianca
Lisette

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.