Kunnen we helpen?

Zoek een zorgverlener

Zorgverleners hebben afspraken met zorgverzekeraars. Wij noemen dat 'gecontracteerde zorgverleners'. Er zijn contracten met hen afgesloten waarin bijvoorbeeld afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit van de zorg.

In de zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt over de kwaliteit. De zorgzoeker wordt elke werkdag vernieuwd. 

Aevitae biedt verzekeringen aan van verschillende risicodragers: EUCARE, VGZ, en a.s.r. Hierdoor krijgt u altijd het beste aanbod. Hieronder kunt u snel en makkelijk zien met welke zorgverleners er afspraken zijn gemaakt.

 

 

Voldoende zorg in uw regio / omzetplafonds

Elk jaar maken we samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Er is dan maar beperkt toegang. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor uw premie.

Bij de verzekeringen van EUCARE is er geen sprake van omzetplafonds. Met een EUCARE basisverzekering kunt u daarom het hele jaar door terecht voor zorg.

Er is sprake van omzetplafonds met zorgverleners bij de verzekeringen van VGZ, Avéro Achmea en a.s.r. Bij deze verzekeringen geldt dat als een zorgverlener over het afgesproken bedrag heen gaat, deze geen zorg meer kan leveren. Misschien vertelt de zorgverlener u dan dat hij u dit kalenderjaar niet kan behandelen. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgaanbieder bij u in de regio die u kan helpen.

In een aantal gevallen kunt u nog steeds bij uw zorgaanbieder terecht:

  • als u met spoed behandeld moet worden 
  • als u al met een behandeling bent begonnen
  • als uw kind zorg nodig heeft 
  • als u zwanger bent 
  • als u een restitutiepolis hebt

Hebt u niet met spoed een behandeling nodig? En wilt u wel graag door uw vertrouwde zorgaanbieder geholpen worden? Dan kunt u wachten totdat deze weer plaats voor u heeft. Wilt u sneller geholpen worden? Kijk dan bij wachttijdbemiddeling. Wij bekijken samen met uw zorgaanbieder of u toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgaanbieder in de buurt.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact
Danny
Bianca
Lisette
Cora

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.