Kunnen we helpen?

EHIC (Europese zorgkaart)

Achterop uw Aevitae zorgpas vindt u de Europese zorgkaart EHIC (European Health Insurance Card). Neem uw pas altijd mee als u op reis gaat. Met de EHIC kunt u in veel Europese landen aantonen dat u verzekerd bent.

Op de pas staan de telefoonnummers waarmee u ons vanuit het buitenland kunt bereiken. Uw Aevitae zorgpas is een persoonlijke gratis pas.

Met uw EHIC hoeft u (meestal) niks voor te schieten

Als u uw EHIC laat zien, weet de zorgverlener in het buitenland dat u verzekerd bent en bij welke verzekeraar. U heeft, wanneer uw verzekeringsdekking niet is opgeschort of wanneer uw polis niet is beëindigd, dan recht op de vergoeding van de kosten van medische zorg volgens het sociale stelsel uit het land waar u dan verblijft. Dat zorgt ervoor dat u niet eerst zelf (vaak grote bedragen) voor hoeft te schieten. De kaart geldt niet voor zorg waarbij de reis naar het buitenland als doel had om daar zorg te verkrijgen.

Aevitae Alarmcentrale: uw eerste aanspreekpunt

Bel altijd eerst met onze alarmcentrale als u medische zorg nodig heeft in het buitenland. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. U vindt het telefoonnummer op de achterkant van uw zorgpas.

EHIC niet geaccepteerd in privé-ziekenhuizen

Privé-ziekenhuizen accepteren de EHIC niet. Dit betekent dat u meestal zelf de kosten moet voorschieten. U kunt dan achteraf de nota's bij ons declareren. Privé-ziekenhuizen vindt u vooral in Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Is uw combipas nog geldig?

De EHIC is, in tegenstelling tot de reguliere zorgpas, één jaar geldig. De vervaldatum kunt u terugvinden op de EHIC zijde van de combipas. Is de vervaldatum verstreken? Dan dient u zelf een nieuwe pas bij ons aan te vragen via Mijn Aevitae of door te bellen met onze Service DeskUiteraard is uw EHIC alleen geldig zolang u ook daadwerkelijk verzekerd bent bij Aevitae.

In welke landen gebruikt u de EHIC?

De EHIC is geldid in Australië, België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. 

De EHIC kan ook gebruikt worden in de Azoren, Canarische eilanden, Ceuta, Frans Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Melilla, Réunion en St Martin.

Veelgestelde vragen

Welk bewijs van verzekering heeft u in het buitenland nodig?

Niet elk land herkent uw zorgpas als verzekeringsbewijs. Controleer daarom voor vertrek of u een European Health Insurance Card (EHIC) of een ander verzekeringsbewijs nodig heeft. De EHIC is persoonsgebonden en gratis. De geldigheidsduur staat rechtsonder op de EHIC. Gaat u naar het buitenland en heeft u geen EHIC of is de geldigheid van uw EJIC verstreken? Vraag dan een nieuwe aan in Mijn Aevitae. Tijdelijk sturen wij u nog een combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen).

Wat krijgt u betaald met de EHIC?

U krijgt dezelfde vergoeding als inwoners van het land waar u verblijft. U betaalt ook dezelfde eigen bijdragen. Krijgt u een nota voor een eigen bijdrage? Stuur deze dan naar ons op. Wij kijken dan of wij de eigen bijdrage betalen.

 

Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?

Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het wettelijke verstrekkingenpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. 

De kaart geldt niet voor zorg waarbij de reis naar het buitenland als doel had om daar zorg te verkrijgen. De kaart is niet geldig wanneer uw verzekeringsdekking is opgeschort of wanneer uw polis is beëindigd.

 

EHIC app

Op de website van de Europese Commissie kunt u de EHIC app downloaden. Via deze app kunt u per land lezen wat in het wettelijke verstrekkingenpakket zit. En wat u moet doen om zorg te krijgen. Ook vindt u in de aoo informatie over alarmnummers.

Zorg in het buitenland

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact
Pascal
Danny
Lisette
Bianca

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.