Kunnen we helpen?

Uw verzekering bij Aevitae opzeggen

Wat jammer dat u Aevitae wilt verlaten! Wij snappen natuurlijk dat er goede redenen kunnen zijn om van zorgverzekering te veranderen. Mocht er nog iets zijn dat we voor u kunnen doen, dan horen we dat graag!

Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Of heeft u het gevoel dat u teveel betaalt of te weinig vergoed krijgt? Soms kan een wijziging van uw pakket de oplossing zijn. U kunt uw verzekering eenvoudig zelf aanpassen in Mijn Aevitae. U heeft tot en met 31 januari de tijd om uw pakket voor het nieuwe jaar aan te passen. 

Wij denken natuurlijk ook graag met u mee! Neemt u daarvoor contact met ons op.

Hoe

U kunt uw verzekering schriftelijk of per e-mail opzeggen.

 • Per mail: polisbeheerzorg@aevitae.com 
 • Per post: Aevitae, Postbus 2705, 6401 DE, Heerlen

Gebruikt u hiervoor het opzegformulier.

Wanneer

Uiterlijk 31 december van ieder jaar kunt u uw verzekering opzeggen. De opzegging gaat in per 1 januari van het nieuwe jaar. U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Die gaat altijd in per 1 januari (al dan niet met terugwerkende kracht).


Tussentijds opzeggen

Er zijn een paar situaties waarbij u ook tussentijds kunt opzeggen:

 • U gemoedsbezwaarde vanwege geloofs- of levensovertuiging bent
  Heeft u vanwege geloofs- of levensovertuiging bezwaar tegen de zorgverzekering? Dan kunt u deze opzeggen. In plaats van zorgpremies betaalt u dan een bijdrage vervangende belasting. U stuurt de zorgkosten naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
 • Uw verzekeringsplicht stopt
  Als u bijvoorbeeld naar het buitenland verhuist of niet langer inkomsten uit Nederland heeft, kan het zijn dat uw verzekeringsplicht stopt. U kunt uw basisverzekering opzeggen vanaf het moment dat u niet meer verplicht bent om een zorgverzekering te hebben. Dit geldt ook indien u gaat studeren in het buitenland.

 • U gaat scheiden
  Gaat u scheiden? En staan u en uw partner op één zorgpolis? Dan kan de partner die meeverzekerd is, van verzekering wisselen. Deze partner kan zelf een polis bij Aevitae afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar. Voor de verzekeringnemer verandert er verder niets.

 • U verandert van werkgever
  Als u van baan verandert en via uw nieuwe werkgever een andere collectieve zorgverzekering afsluit, kunt u uw huidige verzekering ook tussentijds opzeggen. U heeft hiervoor 1 maand de tijd vanaf de dag dat u uit dienst treedt bij uw huidige werkgever.

 • Wijziging van de premie of polisvoorwaarden
  Als Aevitae tussentijds de premie of de polisvoorwaarden wijzigt in uw nadeel, mag u uw verzekering opzeggen (tenzij het om een wettelijke wijziging gaat op basis van artikel 11-14a van de Zorgverzekeringswet). Over een wijziging van de premie of voorwaarden informeren wij u altijd van tevoren. U heeft dan 1 maand de tijd om op te zeggen (vanaf de dag waarop de wijziging ingaat). Dit geldt niet wanneer het om een wettelijke wijziging gaat.

 • Je 18 wordt
  Bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd kun je ervoor kiezen om een eigen verzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, je kunt je huidige verzekering ook door laten lopen en verzekerd blijven op de polis van je ouders of verzorgers. Voor een overzicht van alles wat je moet regelen als je 18 wordt klik hier.

 • U in actieve militaire dienst of opleiding gaat
  Treedt u in actieve militaire dienst of start u met de opleiding? Dan dient u een zorgverzekering af te sluiten bij de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK). het maakt hiervoor geen verschil of u in Nederland of in het buitenland woont.
 • U in detentie gaat
  Tijdens uw detentieperiode betaalt het Ministerie van Justitie uw zorgkosten. Uw zorgverzekering schorten wij op. Bij het einde van uw detentieperiode dient u ons binnen 30 dagen te informeren over uw vrijlating. Uw zorgverzekering gaat per de datum uit detentie weer van kracht. U bent ons dan weer zorgpremie verschuldigd. 
 • U de polis van een overledene opzegt
  De voorwaarde hiervoor is dat u de desbetreffende gemeente binnen 5 dagen na het overlijden van de betrokkene heeft geïnformeerd. 

In de polisvoorwaarden staan alle regels voor het (tussentijds) opzeggen van de verzekering in detail beschreven.

 

 

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Service & contact
Patricia
Bianca
Tom
Bart

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.