Kunnen we helpen?

Tandartsverzekering

Tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering als u 18 jaar of ouder bent. Daarom kan het handig zijn een tandartsverzekering af te sluiten. Hieronder zetten wij op een rij wat wij wel en niet vergoeden.

Heeft uw werkgever een collectiviteit bij ons?
Dan kunt u mogelijk andere aanvullende tandartsverzekeringen kiezen. U vindt hier alles over de collectieve zorgverzekering. Zoek via ‘Bereken uw premie’ uw collectiviteit op en bekijk ons aanbod.

Bereken uw premie

Onze tandartspakketten zijn helder

 1. Elk pakket dekt alle tandartskosten, met uitzondering van:
  • bleken van tanden;
  • orthodontie;
  • kosten tandtechnieker (of tandtechnisch laboratorium);
  • niet-nagekomen afspraken.
 2. U kiest het maximum verzekerd bedrag. Tot dat bedrag betalen wij alle kosten. U kunt met een individuele verzekering kiezen uit de volgende pakketten:
  • Tandartsverzekering 100% max. € 250,00
  • Tandartsverzekering 100% max. € 350,00
  • Tandartsverzekering 100% max. € 750,00
 3. Geen kleine lettertjes.

Bekijk het vergoedingenoverzicht en de polisvoorwaarden. Staat uw pakket er niet bij? Dan kunt u de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht terugvinden in Mijn Aevitae.

 Kosten voor orthodontie vergoeden wij vanuit onze aanvullende verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Kan ik in de loop van het jaar een tandartsverzekering afsluiten?

Nee, dat kan alleen per 1 januari van een nieuw kalenderjaar. 

 

Er zijn twee uitzonderingen:

 • Kinderen die 18 worden, kunnen tussentijds een tandartsverzekering afsluiten.
 • Ontstaat uw verzekeringsplicht in de loop van het jaar? Bijvoorbeeld omdat u net in Nederland bent komen wonen? Dan moet u in de loop van het jaar een basisverzekering afsluiten. Tegelijk kunt u dan ook een tandartsverzekering afsluiten.
Hanteert Aevitae een medische selectie voor een tandartsverzekering?

Dat kan. De tandartsverzekeringen die Aevitae aanbiedt, zijn bij een verzekerd bedrag vanaf € 1.000,- met medische selectie. Als u een verzekering kiest bij het berekenen van uw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie. U moet dan bij de aanvraag een vragenformulier invullen.

 

Stapt u over naar Aevitae? En heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking? Dan is een medische selectie niet van toepassing. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u dat na het aanvraagproces bij ons aangeven. Wilt u weten of uw oude verzekering vergelijkbaar is? Neem dan contact met ons op.

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Service & contact
Patricia
Bart
Danny
Tom

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.