Kunnen we helpen?

Aanvullende verzekeringen

Wilt u uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering? Bijvoorbeeld omdat u gebruikt wilt maken van fysiotherapie of alternatieve zorg? Of omdat u hulpmiddelen nodig heeft die niet door de basisverzekering worden vergoed? Dan zit u bij ons goed! U heeft de keuze uit drie ruime aanvullende pakketten. 

Bereken uw premie

Staat uw aanvullende verzekering er niet bij?
Dan kunt u de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht terugvinden in Mijn Aevitae.

Basic Pakket

Dit is onze voordeligste aanvullende verzekering.

Verwacht u heel weinig kosten te maken, maar wilt u wel een tegemoetkoming in de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of anticonceptie? Dan is het Basic Pakket een goede keuze. 

 

Plus Pakket

Dit pakket is net wat uitgebreider, met bijvoorbeeld ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of een sportmedisch consult.

De juiste keuze als u niet al te veel kosten verwacht, maar wel verzekerd wilt zijn van een vergoeding als u toch extra zorg nodig heeft.

 

Extra Pakket

Nog iets meer vergoeding nodig? Met het Extra Pakket krijgt u een hogere vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en podotherapie.

Dit pakket biedt onder meer een vergoeding voor een bril en/of lenzen, orthodontie voor kinderen en de eigen bijdrage voor hoortoestellen, geneesmiddelen en ziekenvervoer.

 

De aanvullende verzekeringen en tandartskostenverzekeringen kunt u ook los afsluiten (niet in combinatie met een van onze basisverzekeringen). U bent dan wel een toeslag van 50% op de premie verschuldigd.

Veelgestelde vragen

Geldt er een medische selectie bij aanvullende verzekeringen?

Dat kan, maar meestal niet. Als er toch een medische selectie geldt voor de verzekering die u wilt, moet u bij de aanvraag een vragenformulier invullen. Als u een verzekering kiest bij het berekenen van uw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie.

Welke zorg valt onder een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet in de basisverzekering zit. Welke zorg dit precies is en hoeveel daarvan vergoed wordt, verschilt per aanvullende verzekering. Het gaat bijvoorbeeld om alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, reizigersvaccinaties en brillen/contactlenzen.

Is het noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten?

Nee, u bepaalt zelf of u een aanvullende verzekering afsluit of niet. Een basisverzekering is verplicht, dat heeft de overheid bepaald. De zorg die onder de basisverzekering valt, is ook wettelijk vastgelegd. Maar dit geldt niet voor een aanvullende verzekering. Vindt u de dekking van de basisverzekering te beperkt? Of verwacht u zorgkosten te maken die niet door de basisverzekering vergoed worden? Dan kunt u zich aanvullend verzekeren. De aanvullende verzekering waar u uit kunt kiezen binnen uw collectiviteit staan op uw aanbieding en in Mijn Aevitae.

Kan ik in de loop van het jaar een aanvullende verzekering afsluiten?

Nee, dat kan alleen per 1 januari van een nieuw kalenderjaar. 

 

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Kinderen die 18 worden, kunnen tussentijds een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Ontstaat uw verzekeringsplicht in de loop van het jaar? Bijvoorbeeld omdat u net in Nederland bent komen wonen? Dan moet u in de loop van het jaar een basisverzekering afsluiten. Tegelijk kunt u dan ook een aanvullende verzekering afsluiten.
Aanvullende verzekeringen

Wij helpen u graag verder

Heeft u vragen? Veel antwoorden vindt u bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Service & contact
Bianca
Patricia
Lisette
Danny

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.