Kunnen we helpen?
02 juni 2021

Yoga achter je bureau!

Yoga achter je bureau!

Op 21 juni 2021 is het Wereld Yoga Dag. Benieuwd hoe een korte yoga sessie van een paar minuten je een enorme boost kan geven tijdens het werken? Gewoon achter je bureau!

Dankzij corona is thuiswerken al meer dan een jaar de norm, en voorlopig zul je nog geen definitief afscheid van je thuiswerkplek doen. Een enorme uitdaging voor onze mindset en ons lichaam. Zo kan het zijn dat je spanning voelt in je nek, schouders en armen. Of misschien voel je je aan het einde van de dag futloos, omdat je te lang hebt zitten werken of te weinig (ontspannende) pauzes neemt. Goed nieuws, yoga biedt een enorme boost voor veel mensen. Uit onderzoek van YogaNederland, in 2016, bleek al 12%  van de Nederlanders aan yoga te doen. Dit blijft de afgelopen jaren alleen maar toenemen. Benieuwd of het iets voor jou is en hoe je dit aanpakt? Lees dan verder!

Wat is Yoga?

Het woord yoga betekent verbinding maken en in evenwicht brengen. Kort uitgelegd gaat dit over de verbinding tussen lichaam en geest. Het kan mensen helpen om stress te verlagen, gezonder te eten, meer te bewegen en te ontspannen. Met yoga kun je in balans komen door jezelf beter te leren kennen, zowel lichamelijk en geestelijk.

Yoga boost op je werkplek

Je kunt bijna overal ter wereld een yogamomentje inplannen, zelfs achter je bureau! Wanneer kies je jouw moment uit? Elke minuut van de dag, wanneer je ontspanning kunt gebruiken, is geschikt. Wil jij helemaal ontspannen je dag van start gaan? Doe de oefening dan vlak nadat je wakker wordt. Maar ook tussendoor kan een yogabreak je nieuwe energie bieden. In een aantal minuten ben je weer opgeladen voor de rest van de dag! Even afschakelen na een drukke dag? yoga is het antwoord!

Deze eenvoudige yoga oefeningen voor thuiswerkers helpen je niet alleen je nek- en rugspieren los te maken en soepel en krachtig te houden, maar zorgen ook dat je minder vatbaar bent voor stress. Heerlijk om even je hoofd leeg te maken, zodat er weer ruimte vrijkomt voor nieuwe ideeën en creativiteit. 

Aan de slag

Benieuwd wat je nodig hebt voor yoga achter je bureau? Waarschijnlijk de drie dingen die je nu ook gebruikt, je stoel, bureau of tafel en een werkende laptop of computer met internetverbinding. Zo eenvoudig is het! Het internet staat vol met nuttige video’s voor yoga tijdens je werk. Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten het platform van www.relevium.nl. Hun Youtube pagina staat vol met korte en leuke oefeningen om thuis of achter je bureau te doen! Even tijd nemen om stress te verminderen? Sanne van Relevium nam, speciaal voor Aevitae, deze video op om even helemaal te ontstressen:

 

Wil jij in 5 minuten achter je bureau ontspannen? Bekijk dan deze video: 5 minuten YOGA voor THUISWERKERS! | Makkelijke oefeningen vanaf je bureau - YouTube