Kunnen we helpen?
29 september 2021

Prinsjesdag 2021: wat betekent dit voor werknemers?

De overheid heeft op Prinsjesdag bekendgemaakt wat er allemaal gaat veranderen. Wat betekenen deze veranderingen nu voor werknemers? We zetten het voor je op een rijtje.

Thuiswerkvergoeding

Vanaf 1 januari 2022 geldt een thuiswerkvergoeding van maximaal € 2 per dag belastingvrij. Met deze vergoeding worden extra uitgaven zoals koffie, water en elektriciteit gecompenseerd. 

Wet betaald ouderschapsverlof

De Wet betaald ouderschapsverlof gaat waarschijnlijk in op 2 augustus 2022. Ouders krijgen hiermee 9 weken betaald ouderschapsverlof. Tijdens deze periode ontvangen zij een uitkering via het UWV. Om de uitkering te ontvangen moet de werknemer het verlof opnemen in het eerste levensjaar van het kind.

Het STAP-budget

Vanaf maart 2022 kunnen werknemers profiteren van het STAP-budget (Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie). Dit is een nieuwe subsidie voor scholing waar werknemers gebruik van kunnen maken. Hierdoor kunnen jouw werknemers zich verder ontwikkelen. De aanvraag van het STAP-budget gaat via het UWV.

Premiestijging zorgverzekering 2022

De overheid gaat uit van een lichte premiestijging voor de basisverzekering van € 2,75 per maand. De zorgtoeslag stijgt mee. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe premies in 2022? Meld je hier aan voor de premie alert!