Kunnen we helpen?
08 december 2021

Hoe zorgen wij voor een scherpe en stabiele premie?

De premies voor 2022 zijn bekend. En de verschillen zijn dit jaar groot! Niet alleen in de premies, maar ook in de dekking van zorgverzekeringen. Aevitae bestaat in 2022 alweer 50 jaar. Met onze ruime ervaring weten wij hoe we onze verzekerden toegang blijven geven tot goede en tijdige zorg. En samen met onze verzekeraar EUCARE houden we de premie van de zorgverzekering stabiel en scherp. Daar zijn wij best een beetje trots op! Hoe pakken wij dit aan?

Bij Aevitae staan we voor meer zorg en minder zorgen
Wij vinden het belangrijk dat onze verzekerden toegang hebben tot kwalitatief goede zorg tegen acceptabele kosten. Goede zorginkoop is een belangrijk onderdeel om de premie betaalbaar te houden. Hierdoor kunnen we kwaliteit bieden en de verwachte zorgkosten goed inschatten. Want de zorgkosten blijven stijgen. De behoefte aan zorg neemt toe, er is vergrijzing, de loonkosten in de zorgsector stijgen en zorg blijft zich ontwikkelen waardoor er betere (en vaak duurdere) geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar zijn.

Vitaal en gezond, zonder zorgplafond
Veel verzekeraars spreken een zorgplafond af met ziekenhuizen en GGZ-instellingen om kosten te drukken. Bij Aevitae vinden we goede en tijdige zorg belangrijk en daarom hanteren wij géén zorgplafond. Zorgverleners worden door ons dus niet beperkt in het aantal patiënten dat zij kunnen behandelen. Wij bieden onze verzekerden daarnaast gratis zorg- en wachtlijstbemiddeling aan om de planbare zorg in zo goed mogelijke banen te leiden. In deze onzekere tijden is dat ook voor ons soms een uitdaging, want veel verzekerden krijgen te maken met uitgestelde planbare zorg vanwege de druk die corona op de zorg legt. Er zijn echter ook nu genoeg gevallen waarin wij nog iets kunnen betekenen voor onze klanten en dat waarderen zij enorm.


Zorgkosten in tijden van corona
Het coronavirus legt een enorme druk op onze gezondheidszorg. De financiële gevolgen van deze crisis zijn nog steeds lastig in te schatten aangezien we nog midden in deze situatie zitten. Zorgorganisaties en zorgverleners zetten alle zeilen bij om patiënten zo goed en tijdig mogelijk te helpen. Daar hebben wij bewondering voor. Financieel steunen we zorgverleners om de continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden. Verzekerden die het door de coronacrisis moeilijk hebben kunnen een betalingsregeling treffen en voor hen zijn we extra flexibel met betalingen.

Keuzevrijheid met de restitutiepolis
In de afgelopen jaren zagen we steeds meer restitutiepolissen verdwijnen. Veel zorgverzekeraars bieden enkel nog budget- en naturapolissen aan. Bij Aevitae vinden wij keuzevrijheid belangrijk en daarom bieden wij de restitutiepolis ook in 2022 aan. Wij hebben een ruim aanbod in basisverzekeringen. Zo is er voor ieder wat wils! Wij bieden in 2022 al een basisverzekering vanaf €121,95 (exclusief eventuele collectiviteitskorting). Meer informatie over onze basisverzekeringen vind je hier: Basisverzekering (aevitae.com)