Kunnen we helpen?
06 april 2021

Help, mijn medewerker zit in de overgang!

In Nederland zijn er 1,8 miljoen werkende vrouwen ouder dan 45 jaar. Zij vallen in de leeftijdscategorie waarbij de overgang een rol speelt. Daarom is dit ook een belangrijk thema voor werkgevers. Helaas is het gebrek aan kennis over de overgang groot. Evenals de uitwerking die dit heeft op het functioneren op de werkvloer. Het is duidelijk dat bespreekbaarheid en meer kennis bij werkgevers al heel wat oplevert. Maar hoe breng je dat in de praktijk?

De overgang en ziekteverzuim
Last hebben van hevige overgangsklachten, kan een negatieve invloed hebben op het werkvermogen van vrouwen. Gebroken nachten door opvliegers, nachtzweten en andere ongemakken kan leiden tot uitval in het arbeidsproces. Uit onderzoek is gebleken dat één derde van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 45 en 60 jaar toe te kennen is aan overgangsklachten. Een deel daarvan kan voorkomen worden door de menopauze bespreekbaar te maken op de werkvloer.

Wat kun jij doen voor werknemers in de overgang?
☑ Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de overgang en bijbehorende gezondheidsklachten. Zo kun je klachten herkennen en tijdig ingrijpen.
Lees hier het artikel over veel voorkomende klachten.

 Zorg voor veiligheid in de organisatie. Moedig vrouwen aan hun klachten te bespreken met collega’s. Zo kan het taboe uit de wereld worden geholpen.

 Geef werknemers toegang tot informatie, advies en begeleiding. Dit zorgt voor herkenning en begrip bij de werknemers zelf, wat al enorm helpt.

 Verminder stress op de werkvloer. Stress verergert alle overgangssymptomen.

 Promoot een vitale leefstijl door gezonde opties te bieden op het gebied van eten, drinken en beweging. Onderzoek laat zien dat een gezonde leefstijl actief bijdraagt tot het verminderen van klachten. 

 Bied de mogelijkheid tot het maken van flexibele werktijden of betaald verlof. Tijdens de overgang kan de nachtrust ernstig verstoord raken. Een uurtje later kunnen starten helpt vaak al erorm.

 Zorg voor een prettig klimaat en voor ventilatie op de werkplek. Opvliegers, één van de meest aanwezige symptomen van de overgang, kunnen ingrijpend zijn. Veel vrouwen kunnen zich tijdens een opvlieger niet meer goed focussen. Aanpassingen op de werkplek maken dan een wereld van verschil. 

Vergoeding voor de overgangsconsulent
In de aanvullende verzekering zit vaak een vergoeding voor de overgangsconsulent. Bij de overgangsconsulent kunnen vrouwen in de overgang terecht voor voorlichting, advisering en behandeling. Zorg dat werknemers weten dat ze hiervan gebruik kunnen maken om over hun klachten te praten.

Lees meer op ons vitaliteitsportaal!
Meer weten over de overgang en wat voor effect het kan hebben op jouw vrouwelijke medewerkers? Lees en deel de Aevitaal artikelen ‘Omgaan met de overgang‘ en ‘Balans tussen werk en de overgang‘!