Kunnen we helpen?
06 maart 2020

Zorg voor meer werkplezier!

Zorg voor meer werkplezier
Collega's met veel werkplezier zitten beter in hun vel en zijn leukere collega’s, Ze leveren een positieve bijdrage aan de collegialiteit, het werkklimaat en de productiviteit in de organisatie. Als werkgever kun je ruimte creëren voor meer werkplezier. Nog belangrijker hierin is het goede voorbeeld geven! Hoe start je hier nu mee? Wij geven vijf belangrijke tips:

1 Complimenten en successen
Geef elkaar complimenten en vier successen. Wij mensen moeten vaak eraan herinnerd worden om elkaar vaker te complimenteren. Zo is er zelfs de ‘Nationale complimentendag’ in het leven geroepen. Door een persoonlijk en oprecht compliment te geven en stil te staan bij (kleine) successen wordt de onderlinge band sterker en het werkplezier groter!

2 Kom samen in beweging
Actief bezig zijn zorgt voor ontspanning en hernieuwde focus. Neem de trap in plaats van de lift en stimuleer om elkaar op te zoeken in plaats van te telefoneren. Samen bewegen is natuurlijk het allerleukst. Maak samen een wandeling in de lunch: gezellig en vitaal!

3 Word energierig
Nieuwsgierig waar je medewerker energie van krijgt? Laat medewerkers een hele week alle taken opschrijven waar hij of zij een goed gevoel van heeft gekregen en bespreek dit achteraf samen. Zo krijgen jullie beide inzicht in de talenten en het werkplezier op de vloer.

4 Ga in gesprek
Ga vervolgens het gesprek over werkgeluk aan. Bespreek de doorgroei- en ontwikkelwensen van medewerkers. Een gelukkige medewerkers is een duurzaam inzetbare medewerker en hier hoort ontwikkelen ook bij. Vragen die je kunt stellen zijn:

-Wanneer voel jij je op het werk in je element?
-Wanneer was je voor het laatst trots op je werk en waarom?
-Wat heb je nodig om je werk goed en met plezier te kunnen doen?
-Welke onbenutte talenten wil jij meer inzetten?
-Wat staat er nog op je carrière bucketlist?

5 Ontspanning bevordert inspanning
Neem ook de tijd om plezier te hebben en te ontspannen op de werkvloer. Natuurlijk is productiviteit belangrijk, maar door regelmatig even samen bij te kletsen of te ontspannen wordt deze productiviteit alleen maar verhoogd.