Kunnen we helpen?
06 maart 2020

Vitale voeding op de werkvloer

Motiveer elkaar in de juiste keuzes!
Bestellen jullie met de afdeling elke vrijdag een frietje? Hebben jullie een kantine waar ongezonde snacks te krijgen zijn? Een gezonde keuze maken is niet altijd een gemakkelijke keuze. Hoe vind je de balans tussen gezond eten en genieten? Je besteedt veel tijd op je werk, als je hier kiest voor gezonde voeding blijft er ook ruimte over om buiten het werk te genieten. Lees onze tips hoe je als werkgever je medewerkers stimuleert de juiste keuze te maken.

1 Frietdag wordt fruitdag
We kunnen er niet omheen: een gezond voedingspatroon is belangrijk voor de verhoging van de weerstand, het behouden en verhogen van energie en een gezond gewicht. Juist daarom is fruit op het werk belangrijk. In een omgeving waarin presteren en arbeidsproductiviteit belangrijk zijn, is het creëren van een gezond en vitaal werkklimaat noodzakelijk. Fruit aanbieden op het werk is een goede manier om medewerkers vitaal te houden en is ook nog eens fiscaal volledig aftrekbaar! Deze leverancier bezorgt fruit op jouw locatie.

2 Gezonde keuzes in de kantine
Als je mensen een bord salade voorzet en een broodje kroket, zullen veel mensen geneigd zijn de ongezonde keuze te maken. Verleiding maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Wanneer er meer aantrekkelijke gezonde keuzes zullen zijn in de kantine zullen mensen sneller gaan voor de gezonde optie.

3 Lunchdienst
Maak gezond eten leuk en ga samen aan de slag! Spreek onderling af wie wanneer lunchdienst heeft en verzorg om de beurt een gezonde lunch voor je collega’s. Zo hoef je niet elke dag na te denken over een gezonde keuze en kun je elkaars kook kunsten testen.

4 Koffie, thee en gekoeld water
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Zorg voor (goede) koffie, thee en gekoeld water op het werk. Zo zal er minder fris gedronken worden en komen medewerkers sneller aan de voorgeschreven hoeveelheid vocht per dag. Stimuleer het gebruik of voorzie je collega’s van herbruikbare drinkflessen. Zo drinken ze meer water en dit scheelt plastic bekertjes (en dus het milieu).

5 Geef het goede voorbeeld
Goed voorbeeld doet volgen. Het gedrag van een leidinggevende is ‘besmettelijker’ dan dat van collega’s onderling. Als leidinggevende of als werkgever kun je iedereen aansporen om vitaal te blijven. Werk je zelf echter niet aan je vitaliteit? Dan zal de boodschap ook minder goed overkomen bij je collega’s.