Kunnen we helpen?
13 maart 2020

Vitale tips die (thuis)werken!

Thuis werken! Klinkt heerlijk, toch? Geen wekker, geen dresscode, geen reistijd en je mag je eigen tijd indelen. Thuiswerken kent veel voordelen. Toch kan het een uitdaging zijn om productief aan de slag te gaan en vitaal je dag door te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je je tijd goed indeelt aan het eind van de dag een voldaan gevoel hebt? Deze 5 tips zorgen ervoor dat jij een succesvolle thuiswerker wordt!

Pauze van je pyjama
Voor succesvol thuiswerken is structuur erg belangrijk. Een top tip is om te doen alsof je naar kantoor gaat. Zet je wekker op een vast tijdstip en spring direct onder de douche. Comfortabele kleding mag, maar draag iets dat je ook naar kantoor aan zou doen. Je joggingsbroek en pyjama blijven dus in de kast! Eet je normaal ontbijt voordat je vertrekt? Dan start je je thuiswerkdag ook energiek met een gezond ontbijtje!

Creëer je eigen kantoor 
Met je laptop op de bank zitten klinkt verleidelijk, maar is niet goed voor je rug en nek. En productief word je er ook niet van! Richt je eigen comfortabele kantoortje in zodat je graag aan je werkplek gaat zitten. Gebruik een bureau of eventueel de eettafel, zolang het maar op een plek is waar je ongestoord kunt werken.

Afspraken over afleiding
Heb je kinderen of een partner thuis? Spreek af dat je niet gestoord wordt tijdens belangrijke werkzaamheden. Televisie, telefoon en Social media? Enkel in pauzes! Zet een lekker muziekje op de achtergrond op, dit werkt veel minder afleidend als een televisie. Wist je dat Youtube urenlange playlists heeft met brein stimulerende muziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van krachtige alfagolven en binaurale beats om de concentratie en het hersenenvermogen te verhogen. Weer eens iets anders dan de top 40!

De dag door met discipline
Vind jij het lastig om je dag in te delen en jezelf aan te sporen tot bepaalde werkzaamheden thuis? Gebruik je eerste werkuren om de belangrijkste taken af te vinken. Je concentratie neemt af gedurende de dag en daarom is het dus slim om de minder belangrijke of eenvoudigere taken, later op de dag uit te voeren.

Actieve adempauzes
Plan genoeg pauzes in! Je telefoon of social media mag maar zorg dat je ook even actief bent en ga het liefst naar buiten! Plan een wandellunch of doe een aantal actieve oefeningen. Zorg je vooraf dat je je lunch, fruit en snacks in huis hebt? Dan kun je je pauze gebruiken voor ontspanning en beweging! Dankzij deze actieve adempauze kun je het tweede gedeelte van de dag weer productief zijn.