Kunnen we helpen?
06 maart 2020

Breinvriendelijk werken

Herken je dit? Je komt uitgeblust thuis na een werkdag maar kan niet goed in woorden brengen waardoor dit komt. In deze maatschappij staan we bijna 24/7 aan, met als gevolg een overvloed aan informatie in ons brein. Net als je spieren heeft je brein ook tijd nodig om te herstellen van al deze prikkels. Anders gaat deze op ‘stand-by’ en dan gaan belangrijke dingen aan je voorbij. Duurzame inzetbaarheid is belangrijk voor je onderneming. Daar hoort ook aandacht voor breinvriendelijk werken bij!

Fysiek fit, mentaal op
Stress, paniekaanvallen of een burn-out. Je hoort dit steeds vaker tegenwoordig. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken, ook al op jonge leeftijd. Hoe komt dit? Volgens GZ-psychologen bij Skils, zijn we ons niet bewust wat het produceren en verwerken van informatie vraagt van ons brein. Mede door het gebruik van je telefoon, continu appjes, mails, werken in een kantoortuin en een pauze die erbij in schiet, raakt het brein overprikkeld. Het is overigens niet alleen de smartphone die ons brein laat overlopen. Ook de maatschappij vraagt meer van onze mentale gesteldheid. We leven in een 24-uurseconomie. We moeten meer geven en hebben minder tijd om te herstellen.

Waarom breinvriendelijk werken
Als de boog altijd gespannen staat zijn psychische- en stressgerelateerde klachten vaak het gevolg. De mogelijkheid om steeds verbonden en bereikbaar te zijn, altijd en overal, heeft veel veranderd in zowel ons privé- als werkleven. Organisaties doen er dan ook goed aan om medewerkers te helpen met ontfocussen en breinvriendelijk werken te stimuleren.

Breinvriendelijk in vijf stappen
De verantwoordelijkheid om breinvriendelijk te werken ligt bij de werknemer.
Als werkgever kun je echter wel een breinvriendelijke werkomgeving creëren en tips geven om dit in uitvoering te brengen:

1 Stimuleer elkaar om korte pauzes te nemen, zonder technologie. Dit zijn herstelmomenten voor het brein. Dus even geen WhatsApp, mail en Facebook.

2 Maak afspraken over onderlinge communicatie. Na een bepaald tijdstip zijn werkmails en telefoontjes niet meer toegestaan.

3 Zorg voor stilte op de werkplek. Vraag medewerkers hun telefoon op stil op trilstand te zetten en schakel geluiden van computers uit.

4 Focus nodig voor bepaalde werkzaamheden? Leg je telefoon weg, zet notificaties uit en sluit desnoods tijdelijk je mail even af. Zo kun je geen afleidingen krijgen en raakt je brein niet overprikkeld.

5 Geef zelf het goede voorbeeld hierin. Want als jij je er niet aan houdt, dan hoeven collega’s zich er ook niet aan te houden.