Kunnen we helpen?

Vergoeding zuurstof

Ben jij afhankelijk van extra zuurstof door bijvoorbeeld een longaandoening? Mogelijk krijg je dit vergoed vanuit jouw basisverzekering.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden extra zuurstof volledig uit de basisverzekering.

Zuurstofapparatuur

Heb jij recht op de vergoeding van zuurstof uit de basisverzekering? Dan krijg je ook onderstaande apparatuur en kosten ook vergoed. Deze kosten vallen niet ten laste van jouw eigen risico:

  • maximaal één stationaire concentrator;
  • maximaal één back-up cilinder (10 liter);
  • als het nodig is heb je ook recht op één mobiliteitsvoorziening.

Je hebt ook recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van de stroomkosten bij gebruik. De vergoeding is € 0,06 per uur.

In onze Zorgzoeker zie je met welke leveranciers wij een contract hebben. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding. Je vraagt in dit geval ook zelf vooraf toestemming aan voor aanschaf, vervanging of reparatie.

Vakantie

Heb je recht op de vergoeding van extra zuurstof en ga je op vakantie? Jouw leverancier regelt voor jou de zuurstof tijdens het vervoer en verblijf naar en op jouw bestemming. De leverancier mag hier een toeslag voor in rekening brengen. Deze toeslag vergoeden wij niet. Ga je op vakantie met het vliegtuig? De zuurstof tijdens de vliegreis regel je zelf met de luchtvaartmaatschappij. Ook deze kosten worden niet vergoed.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet werkzaam zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.