Kunnen we helpen?

Vergoeding verpleging en verzorging

Als je zorg aan huis nodig hebt door een verpleegkundige of verzorgende wordt dit verpleging en verzorging genoemd.

Indicatie of verwijzing

Voor volwassenen vanaf 18 jaar kijkt een hbo-verpleegkundige hoeveel en welke verzorging je nodig hebt. Daarna stel je samen een zorgplan op. In dat plan staat beschreven hoelang en hoeveel je van welke zorg krijgt. Dit noemen we een indicatie. De verpleegkundige geeft de indicatie af.

De indicatie voor kinderen jonger dan 18 jaar geeft een hbo-kinderverpleegkundige. Samen met de ouders stelt deze een zorgplan op. Je hebt ook een doorverwijzing van jouw (huis)arts nodig.

Bij medisch specialistische verpleging thuis (MSVT) heb je een verwijzing van jouw (huis)arts.

Vergoeding basisverzekering

Verpleging en verzorging vergoeden wij volledig vanuit de basisverzekering. De vergoeding van persoonlijke verzorging valt hier ook onder.

Wat vergoeden wij niet?

Wij vergoeden geen kraamzorg, persoonlijke verzorging (tenzij dit onderdeel is van de wijkverpleging) of huishoudelijke hulp vanuit dit budget.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor deze zorg kun je terecht bij een verpleegkundig specialist, verpleegkundige, verzorgende niveau drie en verzorgende in de individuele gezondheidszorg (VIG-er). In onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgverlener er een contract heeft. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.