Kunnen we helpen?

Vergoeding verbandmiddelen bij complexe wonden

Complexe wonden zijn wonden die verstoord worden in het genezingsproces. Jouw zorgverlener beoordeelt of je een complexe wond hebt. Verbandmiddelen zijn producten die dienen voor de wondverzorging en preventie. Denk hierbij aan functies zoals reiniging, vochtabsorptie, het afdekken van wonden en vasthechten.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden verbandmiddelen bij complexe wonden volledig uit de basisverzekering.

Wanneer kom ik voor vergoeding in aanmerking?

Wij vergoeden de aanschafkosten van deze verbandmiddelen als er sprake is van een verstoorde wondgenezing. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van niet vitaal weefsel of een bacteriële infectie. Jouw zorgverlener kan je vertellen of je een complexe wond hebt.

Wat vergoeden wij niet?

Je hebt geen recht op de vergoeding van verbandmiddelen bij ongecompliceerde wondzorg (duur twee tot vier weken) en negatieve druktherapie.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in een apotheek of een S.E.M.H. gecertificeerd medisch speciaalzaak met als specialisme DISW (Diabetesmaterialen, Incontinentiemateriaal, Stoma en Wondverzorgingsmateriaal).

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.