Kunnen we helpen?

Vergoeding toiletverhogers, douche- en toiletstoelen

Deze hulpmiddelen zijn voor mensen die moeite hebben met zelfstandig naar het toilet gaan. Een toiletverhoger verhoogt jouw toiletbril en zorgt ervoor dat je makkelijker kunt zitten en opstaan. Een toiletstoel is voor mensen die te weinig kracht en/of stabiliteit hebben om zelfstandig naar het toilet te kunnen gaan. Een toiletstoel kun je direct naast jouw bed of zitstoel plaatsen. Een douchestoel wordt gebruikt door mensen die moeite hebben met zelfstandig douchen door bijvoorbeeld evenwichtsproblemen. De stoel is voorzien van antislip waardoor uitglijden haast niet mogelijk is.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden deze hulpmiddelen uit de basisverzekering. Je krijgt deze hulpmiddelen in bruikleen.

Richttermijn

Je hebt alleen recht op deze vergoeding als het om zorg van korte duur gaat. De richttermijn is 26 weken.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering en is NKH (Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen) gecertificeerd.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.