Kunnen we helpen?

Vergoeding tinnitusmaskeerder

Bijna een kwart van de Nederlanders heeft ooit al eens last gehad van oorsuizen, ook wel tinnitus genoemd. Een tinnitusmaskeerder helpt om oorsuizen (gepiep en gefluit) tegen te gaan. Veel mensen die lijden aan tinnitus hebben ook last van gehoorverlies. Een tinnitusmaskeerder die ingebouwd is in het hoortoestel biedt dan vaak de oplossing.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden een tinnitusmaskeerder volledig uit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

De gebruikstermijn van een tinnitusmaskeerder is minimaal vijf jaar. Wil je deze binnen de gebruikstermijn vervangen? Dan heb je vooraf onze toestemming nodig. Het audiologisch centrum dient te onderbouwen waarom er binnen de gebruikstermijn vervanging nodig is.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd van 25% van de aanschafkosten. Heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk krijg je deze eigen bijdrage dan (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk krijg jij de eigen bijdrage en/of batterijen voor een hoortoestel (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder

  • De audicien dient StAr geregistreerd te zijn en werkt in een winkel met het keurmerk 'De Audicien' en is CvC gecertificeerd.
  • De audicien is een S.E.M.H. erkend audicien.

Onze gecontracteerde audiciens voldoen aan deze kwaliteitseisen. Dit hoef je dus niet meer te controleren.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van de KNO-arts of audiologisch centrum. Ben je jonger dan achttien jaar? Dan heb je een doorverwijzing nodig van het audiologisch centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.