Kunnen we helpen?

Vergoeding Stoppen met roken programma

Deze vergoeding geldt voor het Stoppen-met-rokenprogramma dat je kunt volgen via jouw huisarts. Tijdens dit programma krijg je begeleiding van een stoppen-met-roken coach of praktijkondersteuner van jouw huisarts. Daarnaast kan de huisarts ook geneesmiddelen (bijvoorbeeld Champix) voorschrijven die jou helpen met het stoppen. Je kunt het programma in een groep volgen, of alleen.

Vergoeding basisverzekering

Je hebt één keer per jaar recht op de vergoeding van begeleiding bij het stoppen met roken. Je kunt het programma volgen in een groep of individueel. Eventuele geneesmiddelen die jouw huisarts voorschrijft in verband met dit programma vergoeden wij ook vanuit de basisverzekering.

Wat vergoeden wij niet vanuit de basisverzekering?

Als je het Stoppen-met-rokenprogramma niet volgt, vergoeden wij ook geen geneesmiddelen voor het stoppen met roken. De geneesmiddelen worden alleen vergoed als je ook het programma volgt.

Eigen risico

Nee, voor het Stoppen-met-rokenprogramma en de geneesmiddelen geldt geen eigen risico. De medicijnen zijn alleen vrijgesteld van het eigen risico als ze in combinatie met het programma worden gebruikt.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor deze zorg kun je terecht bij jouw huisarts. Biedt jouw eigen huisarts dit programma niet aan? Dan kunt je een verwijzing vragen voor een andere huisarts die het programma wel aanbiedt. Je kunt ook terecht bij twee andere gecontracteerde aanbieders van het stoppen met rokenprogramma: Sinefuma of WeQuit.

De geneesmiddelen kun je bestellen bij Apotheek Zorg (www.startenmetstoppen.nl) of een gecontracteerde apotheek bij jou in de buurt of bij een apotheekhoudend huisarts. Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverleners en apotheken bij jou in de buurt een contract hebben. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt geen doorverwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.