Kunnen we helpen?

Vergoeding stoelen voorzien van een trippelfunctie

Een stoel met trippelfunctie is een stoel waarmee iemand zich binnenshuis zittend kan verplaatsen. Het verplaatsen gebeurt door trippelen (het afzetten van de voeten tegen de ondergrond) en het gebruikmaken van de armen door zicht af te zetten tegen bijvoorbeeld een tafel of aanrecht.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden stoelen voorzien van een trippelfunctie volledig uit de basisverzekering. Je krijgt dit hulpmiddel in bruikleen.

Wat vergoeden wij niet?

Wij vergoeden geen aangepaste stoel met sta-op systeem onder deze vergoeding.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering en is NKH (Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen) gecertificeerd.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.