Kunnen we helpen?

Vergoeding stemprothese, spraakversterker en tracheacanule

Een stemprothese kan ervoor zorgen dat spreken weer mogelijk is na een operatieve verwijdering van het strottenhoofd. De stemprothese zelf wordt in de keelopening geplaatst. De spraakversterker wordt buiten de keel gebruikt. Een tracheacanule of -stoma is een buisje in de luchtweg om door te ademen. Dit buisje wordt geplaatst in de hals vlak boven het borstbeen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden een stemprothese, spraakversterker en tracheacanule inclusief toebehoren volledig uit de basisverzekering.

Toestemming

Je hoeft geen toestemming aan ons te vragen om gebruik te maken van deze vergoeding.

Bijzonderheden

Als de plaatsing en/of vervanging van deze hulpmiddelen plaatsvindt in een ziekenhuis of polikliniek valt dit onder medisch specialistische zorg. Deze kosten vallen ten laste van jouw eigen risico. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Toebehoren

Voor mensen bij wie het strottenhoofd is verwijderd worden stomabeschermers ook vergoed, dit zijn: camouflagebeffen, douchebeschermers met een kunstmatige luchtwegingang en de noodzakelijke verbruiksartikelen.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
Het hulpmiddel moet geleverd worden door een medisch speciaalzaak met in de branche gebruikelijke ISO certificering.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.