Kunnen we helpen?

Vergoeding spoedeisende Hulp (SEH)

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan altijd voorkomen dat je spoedeisende zorg nodig hebt, zowel in Nederland als het buitenland. Op deze pagina lees je alles over de vergoeding van spoedeisende zorg in Nederland én in het buitenland.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden spoedeisende hulp volledig uit de basisverzekering.

Spoedeisende hulp buitenland
We betalen maximaal 100% van het tarief in Nederland voor zorg uit de basisverzekering. De vergoeding is voor mensen die:

  • met spoed behandeling nodig hebben in het buitenland tijdens vakantie, studie of werk met een verblijfsduur van maximaal 365 dagen;
  • deze behandeling niet hadden verwacht voor de reis begon.

Alarmcentrale

In geval van ziekenhuisopname in het buitenland dien je binnen 24 uur contact op te (laten) nemen met onze alarmcentrale. Het telefoonnummer van onze alarmcentrale is 088 - 35 35 705. Dit telefoonnummer staat ook op de EHIC (achterkant zorgpas).

Heb je geen plastic zorgpas van ons of kloppen de gegevens niet meer? Vraag dan een (nieuwe) zorgpas aan. Dit kun je zelf doen via Mijn Aevitae of neem contact met ons op. De leveringstijd is ongeveer 10 werkdagen.

Zorgpas / EHIC

Niet elk land herkent een digitale zorgpas als verzekeringsbewijs. Controleer daarom voor vertrek of je een European Health Insurance Card (EHIC) of een ander verzekeringsbewijs nodig hebt. De EHIC is persoonsgebonden en gratis. De geldigheidsduur staat rechtsonder op de EHIC.

Ga je naar het buitenland en heb je geen EHIC of is de geldigheid van jouw EHIC verstreken? Vraag dan een nieuwe EHIC aan in Mijn Aevitae. Je krijgt dan de combipas (zorgpas en Europese gezondheidskaart (EHIC) ineen) binnen 10 werkdagen thuisgestuurd.

Is uw nota geschreven in een andere taal?

Wij accepteren nota's in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. Als jouw nota niet geschreven is in één van deze talen kun je de nota ook laten vertalen door een beëdigd vertaler en de vertaling naar ons toesturen. De vertaalkosten komen dan voor eigen rekening.

Eigen risico

Gaat het om een behandeling die uit de basisverzekering wordt vergoed? Dan geldt voor deze zorg het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

De wettelijke eigen bijdrage is afhankelijk van het type zorg/behandeling wat je krijgt. Bekijk de vergoeding van jouw behandeling om te zien wat de eventuele eigen bijdrage is.

Aanvullende verzekering

Wij betalen maximaal 100% van het tarief in Nederland voor spoedeisende zorg uit de basisverzekering. Is dit niet toereikend en heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk krijg je de kosten die de basisverzekering niet dekt dan (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Heb je een aanvullende verzekering die niet dekkend tot kostprijs is? Dan is het misschien verstandig om een reisverzekering met medische dekking af te sluiten.

Wie mag de zorg verlenen?

Bij spoedeisende hulp kijken wij niet naar het contract van een zorgverlener. Alle spoedeisende zorg handelen wij af volgens de eerder genoemde vergoeding.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.