Kunnen we helpen?

Vergoeding signaalhond

Signaalhonden zijn assistentiehonden die speciaal zijn getraind om dove en slechthorenden mensen te assisteren.

Vergoeding basisverzekering

De vergoeding van een signaalhond en een tegemoetkoming in de kosten wordt vergoed uit de basisverzekering. De hond krijg je in bruikleen. De vergoeding voor gebruikskosten is maximaal € 1.092,- per jaar.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf en vervanging.

Eigen hond opleiden

Wil je je eigen hond laten opleiden tot signaalhond? Dit kun je doen bij een erkend opleidingsinstituut. Wij vergoeden dan de kosten van de opleiding van jouw hond. Jouw hond blijft dan natuurlijk jouw eigendom.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houd er wel rekening mee dat de vergoeding gemaximeerd is tot € 1.092,- per jaar. Alle bovenkomende kosten komen voor jouw eigen rekening.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga jij naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De zorgverlener moet een geautoriseerd lid zijn van Assistance dogs Europe.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts en een rapport van de audioloog.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.