Kunnen we helpen?

Vergoeding repareren en rebasen van gebitsprotheses

Het kan dat de pasvorm van jouw gebitsprothese niet meer naar wens is. Er kunnen bijvoorbeeld drukpunten ontstaan of de prothese zit te los. In dit soort gevallen kun je jouw gebitsprothese laten repareren of rebasen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van het repareren en rebasen van jouw gebitsprothese volledig uit de basisverzekering. Wel is er een eigen bijdrage van toepassing.

Toestemming

Wil je jouw gebitsprothese op basis van implantaten laten repareren of rebasen? Dan heb je vooraf onze goedkeuring nodig. Je vindt het aanvraagformulier hier.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Ja, voor deze zorg geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10% van de totale kosten bij werkzaamheden aan een prothese op implantaten.

Aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende tandverzekering? Mogelijk krijg je de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed. Controleer jouw polisvoorwaarden in Mijn Aevitae.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor deze zorg kun je terecht bij jouw tandarts, tandarts-implantoloog of tandprotheticus. De tandprotheticus mag de gebitsprothese op implantaten alleen onder de medische verantwoordelijkheid van een tandarts of tandarts-implantoloog leveren. Jouw tandarts of tandarts-implantoloog brengt in dat geval de kosten in rekening.

Gecontracteerde zorgverlener
Ga je naar een tandarts-implantoloog of tandprotheticus? Controleer dan in onze Zorgzoeker of jouw zorgverlener een contract met ons heeft. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Mogelijk krijg je dan een lagere vergoeding.

Verwijzing
Je hebt geen doorverwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.