Kunnen we helpen?

Vergoeding orthopedische voorzieningen aangebracht aan confectieschoeisel

Heb je recht op orthopedische schoenen? Om de schoen zo passend mogelijk voor jou te maken worden er vaak nog aanpassingen/voorzieningen aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hogere hak of aangepaste zool.

Vergoeding basisverzekering

Orthopedische schoenen vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Alles wat je op deze pagina leest gaat alleen om de orthopedische voorzieningen. Wil je meer weten over de vergoeding van orthopedische schoenen? Bekijk dan de vergoeding orthopedische schoenen.

Gebruikstermijn en garantie

Ben je jonger dan 16 jaar?

  • Je hebt recht op één paar geschikte schoenen;
  • De gebruikstermijn is zes maanden.

Ben je ouder dan 16 jaar?

  • Je hebt recht op maximaal twee paar geschikte schoenen: het eerste paar en een wisselpaar. Je kunt drie maanden na aanpassing van het eerste paar ook het wisselpaar laten aanpassen (op voorwaarde dat het eerste paar optimaal functioneert);
  • De gebruikstermijn voor het eerste paar is 15 maanden en voor het wisselpaar 36 maanden.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ben je onder de 16 jaar en heb je een vervangend paar nodig binnen de gebruikstermijn in verband met groei? Dan heb je geen goedkeurig van ons nodig. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Orthopedische Schoentechnische Bedrijven (OSB).

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts of podotherapeut.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.