Kunnen we helpen?

Vergoeding oogprothese

Een oogprothese dient ter vervanging van de oogbol die ontbreekt. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongeluk of ziekte waarbij het oog niet gespaard bleef. Om ervoor te zorgen dat je er een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk op nahoudt wordt er een oogprothese, oftewel kunstoog, geplaatst. Op deze pagina lees je meer over de vergoeding van een oogprothese.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden een oogprothese volledig uit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

De gebruikstermijn is 12 maanden. Je hebt ook 12 maanden garantie.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf toestemming nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De gecontracteerde leverancier verzorgd deze aanvraag voor jou. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier. In de Zorgzoeker zie je welke leveranciers gecontracteerd zijn. Toch liever naar een niet-gecontracteerde leverancier? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding ontvangt.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet een ocularist zijn.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.