Kunnen we helpen?

Vergoeding oefentherapie i.v.m. artrose van heup of knie

Artrose is een ziekte waarbij het kraakbeen in het gewricht wordt aangetast. De meestvoorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid. Heb je artrose in je heup of knie? Dan is er een vergoeding voor oefentherapie mogelijk vanuit jouw basisverzekering.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering vergoeding wij maximaal 12 behandelingen oefentherapie in 12 maanden. In overleg met jouw fysio- of oefentherapeut bepaal je hoeveel behandelingen je nodig hebt. Het doel van de therapie is dat je oefeningen leert die je later zelfstandig kunt uitvoeren zonder jouw therapeut erbij.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Heb je na de vergoeding vanuit de basisverzekering nog meer oefentherapie nodig? Dan krijg je mogelijk een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Controleer in Mijn Aevitae of er een vergoeding mogelijk is vanuit jouw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor fysiotherapie kun je terecht bij:

  • fysiotherapeut
  • heilgymnast-masseur
  • gespecialiseerde fysiotherapeut.

Voor oedeemtherapie kun je terecht bij:

  • oedeem (fysio) therapeut
  • huidtherapeut

Voor Oefentherapie (Cesar of Mensendieck) kun je terecht bij:

  • oefentherapeut Cesar / Mensendieck
  • kinderoefentherapeut

Wat is een gespecialiseerde fysiotherapeut?
Een gespecialiseerde fysiotherapeut is een kinderfysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut of manueel therapeut. De gespecialiseerde fysiotherapeut moet als zodanig zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie of in het register van het Keurmerk Fysiotherapie.

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij jou in de buurt een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding

Verwijzing
Je hebt geen verwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.