Kunnen we helpen?

Vergoeding oedeemtherapie

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van extreme vochtophopingen in het lichaam. Door middel van verschillende soorten oefentherapie, massages en lymfedrainage zorgt de therapeut ervoor dat het overtollige lymfevocht wordt afgevoerd. Lymfoedeem kan aangeboren zijn (primair lymfoedeem) of een gevolg zijn van bijvoorbeeld bestraling, littekens en bloedvatproblemen (secundair lymfoedeem).

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden oedeemtherapie vanwege een chronische indicatie uit de basisverzekering. Jouw zorgverlener beoordeelt na de intake of jouw aandoening een chronische aandoening is. Als dit het geval is, vergoeden wij vanaf de 21e behandeling de kosten uit de basisverzekering. Heb jij een aanvullende verzekering? Mogelijk krijgt je de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan komen de eerste 20 behandelingen voor jouw eigen rekening.

Eigen risico

Kom je vanaf de 21e behandeling in aanmerking voor de vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan geldt voor deze zorg het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Als je een chronische indicatie hebt voor oedeemtherapie worden de kosten vanaf de 21e behandeling vanuit je basisverzekering vergoed. Heb je een aanvullende verzekering? Dan krijg je de kosten van de eerste 20 behandelingen mogelijk (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor oedeemtherapie kun je terecht bij een:

  • oedeem(fysio)therapeut
  • huidtherapeut

De oedeem(fysio)therapeut dient te zijn ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie of in het register van het Keurmerk Fysiotherapie.

De huidtherapeut dient ingeschreven te zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij jou in de buurt een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt geen verwijzing nodig.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.