Kunnen we helpen?

Vergoeding MRA beugel

Een MRA beugel is een beugel tegen het snurken en slaapapneu. De beugel duwt jouw onderkaak naar voren waardoor je luchtwegen vrij blijven. Dit zorgt ervoor dat je rustiger en vrijer kunt ademen tijdens de nacht.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden een MRA beugel volledig uit de basisverzekering.

Wat vergoeden wij niet?

Je hebt geen recht op de vergoeding van een MRA beugel uit de basisverzekering als je deze alleen gebruikt om het snurken te verminderen. Heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk krijg je deze kosten dan wel (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Gebruikstermijn en garantie

De gebruikstermijn is minimaal vijf jaar. Is vervanging eerder nodig? Dan heb je vooraf goedkeuring van ons nodig.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Een MRA beugel ter vermindering van snurken vergoeden wij niet vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk worden deze kosten dan wel (gedeeltelijk) vergoed. Controleer in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet geautoriseerd zijn door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) en moet werkzaam zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van de longarts of KNO-arts.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.