Kunnen we helpen?

Vergoeding maagzuurremmers

Maagzuurremmers remmen het zuurgehalte in de maag. Dit gebruikt men vaak bij maag- of darmzweren. Het verschil tussen maagzuurremmers en -binders is dat een maagzuurremmer zowel in de maag als in het bloed terecht komt. Een maagbinder kun je meestal zonder recept in de supermarkt of bij de drogist kopen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden maagzuurremmers alleen vanuit de basisverzekering bij chronisch gebruik. Dit wil zeggen dat je de maagzuurremmers langer dan zes maanden gebruikt. De apotheek beoordeelt aan de hand van het recept en expertise welke variant er het beste bij jou past.

Medische noodzaak

Als je door medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig heeft, kan de arts dit aangeven op het recept. De apotheek beoordeelt of er inderdaad een medische noodzaak is. Als dat het geval is vergoeden wij het medicijn vanuit jouw basisverzekering en geldt voor deze kosten het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent.

Let op: De eerste 15 dagen komen de kosten van maagzuurremmers voor eigen rekening. Dit geldt ook als het chronisch gebruik voor meer dan zes maanden is. Deze kosten verrekenen wij niet met jouw eigen risico of de eigen bijdrage geneesmiddelen.

Wat als ik meer baat heb bij een duurder middel?

Heb je een restitutiepolis en wil je kiezen voor een duurder middel zonder dat er een medische noodzaak is? Wij betalen dan maximaal de prijs van het goedkoopste geneesmiddel met dezelfde werkzame stof. Hiervoor geldt het eigen risico. Het verschil van prijs tussen deze twee middelen komen voor jouw eigen rekening. Deze kosten vergoeden wij niet vanuit een aanvullende verzekering. De nota betaal je rechtstreeks aan de apotheek. Deze kun je later bij ons declareren.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Voor sommige geneesmiddelen geldt een eigen bijdrage. Je ziet op www.medicijnkosten.nl of je een eigen bijdrage betaalt en hoe hoog deze is. 

Aanvullende verzekering

Moet je een eigen bijdrage betalen voor jouw geneesmiddel en heb je een aanvullende verzekering? Mogelijk vergoeden wij deze kosten vanuit de aanvullende verzekering. Controleer via Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt jouw medicijnen ophalen bij de apotheek of een apotheekhoudend huisarts. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben? Dan krijgt je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding. Controleer via onze Zorgzoeker of jouw zorgverlener een contract heeft.

Recept of voorschrift
Sommige medicijnen vergoeden wij alleen op voorschrift of recept van een arts. Je kunt een recept krijgen bij de volgende specialisten:

  • huisarts
  • verloskundige
  • tandarts
  • orthodontist
  • medisch specialist
  • kaakchirurg specialistisch verpleegkundige

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.