Kunnen we helpen?

Vergoeding kijkersystemen en telescopen

Telescoopbrillen zijn kleine kijkertjes gemonteerd in een bril. Deze kijkertjes bevatten jouw brilsterkte zodat je ermee kunt kijken op je TV of ermee kunt lezen. Er zijn zeer veel verschillende kijkersystemen die ieder hun eigen kenmerken hebben. Aan de hand van jouw oogaandoening bepaalt de optometrist welk type kijker het beste bij jou past.

Vergoeding basisverzekering

Deze hulpmiddelen vergoeden wij volledig vanuit de basisverzekering. Je krijgt dit hulpmiddel in bruikleen.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient een optometrist te zijn die lid is van NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven) sectie Low Vision.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend oogarts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.