Kunnen we helpen?

Vergoeding kaakchirurgie

Jouw (tand)arts kan je doorverwijzen naar een kaakchirurg. Een kaakchirurg doet specialistische, chirurgische ingrepen in mond, kaak en gezicht. De kaakchirurg trekt bijvoorbeeld verstandskiezen als de tandarts dit niet kan doen. Ook verwijdert hij cysten en tumoren uit de mond en repareert hij breuken en beschadigingen in de kaak na een ongeluk.​

Vergoeding basisverzekering

Kaakchirurgie is een van de weinige behandelingen op tandartsgebied die wij vergoeden vanuit de basisverzekering. Niet alle behandelingen die de kaakchirurg uitvoert vergoeden wij uit de basisverzekering. Mogelijk vergoeden wij deze kosten vanuit de tandartsverzekering. Heb je een tandartsverzekering? Controleer dan eenvoudig in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wat vergoeden wij niet vanuit de basisverzekering?

Onderstaande behandelingen vergoeden wij niet vanuit de basisverzekering:

  • paradontale chirurgie
  • het aanbrengen van een implantaat
  • ongecompliceerde extracties (kies of tand trekken) door een kaakchirurg.

Ongecompliceerde en gecompliceerde extracties

Het trekken van een (verstands)kies kan tegenwoordig ook bij jouw tandarts. Als er sprake is van een gecompliceerde extractie dan zorgt jouw tandarts voor een doorverwijzing naar de kaakchirurg. In dit geval is er vaak een operatie nodig om de kies te verwijderen. Beoordeelt de kaakchirurg dat het toch om een ongecompliceerde extractie gaat? Dan vergoeden wij de kosten niet vanuit de basisverzekering maar vanuit een eventuele tandartsverzekering. Heb je geen tandartsverzekering? Dan komen de kosten voor eigen rekening. Bij een ongecompliceerde extractie kan jouw tandarts de tanden en/of kiezen trekken.

Toestemming

Voor de volgende behandelingen heb je vooraf onze toestemming nodig:

  • osteotomie voor de behandeling van Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS)
  • kinplastiek als zelfstandige verrichting
  • pre-implantologische chirurgie
  • plastische chirurgie

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

De behandeling mag uitgevoerd worden door een kaakchirurg. Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverleners er bij jou in de buurt een contract hebben. Ga je naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw huisarts, bedrijfsarts, tandarts, verloskundige, medisch specialist of kaakchirurg.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.