Kunnen we helpen?

Vergoeding injectiespuiten en injectiepennen met toebehoren

Heb je een chronische aandoening waarbij je thuis afhankelijk bent van geneesmiddelen die via naalden en/of spuiten toegediend moeten worden? Dan heb je mogelijk recht op deze vergoeding van deze hulpmiddelen. Op deze pagina lees je meer over de vergoeding en de uitzonderingen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden deze hulpmiddelen vanuit de basisverzekering. Je hebt alleen recht op deze vergoeding als dit in combinatie is met een aandoening waarvoor je vergoedbare medicijnen nodig hebt voor langdurig gebruik. Wij vergoeden ook injectiespuiten voor het doorspuiten van een PEG voedingssonde.

Wat vergoeden we niet?

Wij vergoeden helaas geen middelen die het injecteren makkelijker of comfortabeler maken. Heb je de hulpmiddelen nodig in combinatie met een medicijn wat wij niet vergoeden? Dan heb je ook geen recht op de vergoeding van deze hulpmiddelen.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. De medicijnen die je in combinatie met deze hulpmiddelen gebruikt kunnen wel een eigen bijdrage bevatten. Je ziet op www.medicijnkosten.nl of je een eigen bijdrage betaalt en hoe hoog deze is. 

Aanvullende verzekering

Voor dit hulpmiddel geldt geen eigen bijdrage. Gebruik je dit hulpmiddel in combinatie met een medicijn waar een eigen bijdrage voor geldt Heb je een aanvullende verzekering? Dan wordt deze eigen bijdrage mogelijk vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Controleer jouw polisvoorwaarden in Mijn Aevitae.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in een apotheek of medisch speciaalzaak.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.