Kunnen we helpen?

Vergoeding in- en uitvoerapparatuur

Mensen met een visuele of motorische handicap hebben vaak meer baat bij aangepaste apparatuur om hun computer te kunnen bedienen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aangepaste toetsenborden, oog- en hoofdbediening.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden deze hulpmiddelen uit de basisverzekering. Je krijgt deze hulpmiddelen in bruikleen. Deze hulpmiddelen vergoeden wij inclusief de daarvoor benodigde programmatuur, upgrades en accessoires om een computer te kunnen gebruiken voor visueel en/of motorisch gehandicapten.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.