Kunnen we helpen?

Vergoeding Freestyle Libre

Meten zonder prikken, dat is wat Flash Glucose Monitoring (FGM) inhoudt. Een sensor op jouw bovenarm meet je glucosewaarden. Via de reader kun je zien of jouw bloedsuikerwaarde stijgt, daalt of constant blijft. De Freestyle Libre is een hulpmiddel voor diabetespatiënten en werkt met het FGM systeem. Er zitten wel een aantal voorwaarden aangebonden. Op deze pagina lees je meer over de vergoeding van een Freestyle Libre. 

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de Freestyle Libre volledig uit de basisverzekering. Je hebt recht op de vergoeding van dit hulpmiddel als je behoort tot een van de volgende groepen:

  • Verzekerden met type I diabetes
  • Verzekerden met type 2 diabetes met een intensief insulineschema
  • Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben
  • Vrouwen met zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben

Wat is de maximale vergoeding?

Wij vergoeden maximaal:

  • 1 reader
  • 26 sensoren per kalenderjaar
  • 50 teststrips per drie maanden

Toestemming

Voor deze vergoeding heb je vooraf toestemming nodig. Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan vraagt de leverancier de vergoeding voor jou aan. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in een apotheek of een S.E.M.H. gecertificeerd medisch speciaalzaak met als specialisme DISW (Diabetesmaterialen, Incontinentiemateriaal, Stoma en Wondverzorgingsmateriaal).

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend specialist.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.