Kunnen we helpen?

Vergoeding buitenland

Je kunt om verschillende redenen liever naar een arts in het buitenland gaan. Op deze pagina lees je alles over de vergoeding van (planbare) zorg in het buitenland.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden medisch specialistische zorg in het buitenland uit de basisverzekering.

Toestemming

Wil je je in het buitenland laten behandelen bij een gecontracteerde zorgverlener? Dan hoef je niet vooraf om toestemming te vragen, tenzij de behandeling niet binnen de contractafspraken valt. Als dit het geval is, verzorgt de zorgverlener voor jou de aanvraag.

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan dien je ten alle tijden zelf een aanvraag bij ons in. Je vindt het aanvraagformulier hier.

Is jouw nota geschreven in een andere taal?

Wij accepteren nota's in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. Als jouw nota niet geschreven is in één van deze talen kun je de nota ook laten vertalen door een beëdigd vertaler en de vertaling naar ons toesturen. De vertaalkosten komen voor jouw eigen rekening.

Eigen risico

Gaat het om een behandeling die uit de basisverzekering wordt vergoed? Dan geldt voor deze zorg het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

De wettelijke eigen bijdrage is afhankelijk van het type zorg/behandeling. Bekijk de vergoeding van jouw behandeling om te zien wat de eventuele eigen bijdrage is.

Wie mag de zorg verlenen?

Dit is onder andere afhankelijk van het type zorg wat je ontvangt. Een lijst met door ons gecontracteerde zorgverleners in het buitenland vind je in onze Zorgzoeker. Is jouw zorgverlener gecontracteerd? Dan staan in onze Zorgzoeker de behandelingen aangegeven die in de contractafspraak zijn opgenomen en dus ook vergoed worden. Staat de behandeling hier niet bij genoemd? Dan vraagt de behandelaar een machtiging aan.

Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan vergoeden wij de kosten tot maximaal het bedrag dat je zou krijgen als de behandeling in Nederland zou plaatsvinden. Houd er rekening mee dat de hoogte van de vergoeding in dit geval afhankelijk is van jouw type basisverzekering. Ook kan het voorkomen dat de zorgkosten in het buitenland hoger uitvallen dan in Nederland. Het is dus mogelijk dat er een (groot) bedrag voor eigen rekening komt.

Verwijzing
Of je een verwijzing nodig hebt, is afhankelijk van het type zorg wat je ontvangt. Bekijk de vergoeding van het type behandeling om zeker te weten of je een doorverwijzing nodig hebt.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.