Kunnen we helpen?

Vergoeding blindengeleidehond en gebruikskosten daarvan

Blindengeleidehonden zijn assistentiehonden die speciaal zijn getraind om blinden en slechtzienden veilig van A naar B te brengen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de blindengeleidehond volledig vanuit de basisverzekering.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf goedkeuring van ons nodig. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je betaalt eigen risico over de tegemoetkoming in de gebruikskosten én de medische verzorging van de blindengeleidehond. Je kunt in Mijn Aevitae controleren wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houd er wel rekening dat de tegemoetkoming in de gebruikskosten gemaximeerd is tot € 1.092,- per jaar (€ 91,- per maand). Alle bovenkomende kosten komen voor jouw eigen rekening.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier is aangesloten bij de International Federation of Guide Dog Schools for the Blind.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.