Kunnen we helpen?

Vergoeding bijzondere tandheelkunde en orthodontie

Dit is voor mensen die door een lichamelijke, geestelijke of medische aandoening aangewezen zijn op speciale tandheelkundige zorg.

Vergoeding basisverzekering

Je hebt recht op deze vergoeding als:

  • Als je een ernstige ontwikkelings-, groeistoornis of verworven afwijking van het tand-kaak-mondstelsel heeft
  • Als je een niet-tandheelkundige lichamelijke of geestelijke aandoening heeft
  • Als je een medische behandeling moet ondergaan en deze behandeling zonder bijzondere tandheelkunde aantoonbaar minder resultaat zal opleveren.

Waar mag de zorg worden verleend?

  • Tandartspraktijk
  • Ziekenhuis
  • Centrum voor bijzondere tandheelkunde

Krijg je een behandeling waarbij (lachgas)sedatie of een volledige narcose noodzakelijk is? Dan mag de zorg alleen gegeven worden in een ziekenhuis of centrum voor bijzondere tandheelkunde.

Toestemming

Je hebt vooraf onze toestemming nodig om deze vergoeding te ontvangen. Ga je naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan vraagt de zorgverlener toestemming voor jou aan. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan vraag je zelf toestemming aan.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Ja, het is mogelijk dat er een eigen bijdrage op jouw behandeling van toepassing is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gebitsprothesen.

Aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende tandartsverzekering? Dan krijg je mogelijk jouw eigen bijdrage vergoed. Dit kun je eenvoudig nakijken in Mijn Aevitae.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor bijzondere tandheelkunde kun je terecht bij een tandarts, een bevoegd mondzorgaanbieder werkzaam in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, kaakchirurg of een orthodontist in samenwerking met de kaakchirurg.

Voor bijzondere orthodontie kun je terecht bij een bevoegd mondzorgaanbieder die werkt in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, kaakchirurg of een orthodontist in samenwerking met een kaakchirurg.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw tandarts, orthodontist of kaakchirurg.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.