Kunnen we helpen?

Vergoeding bekkenfysiotherapie i.v.m. urine-incontinentie

Een bekkenfysiotherapeut helpt je bij het verminderen of oplossen van klachten in het gebied van het bekken. Vanuit de basisverzekering vergoeden wij bekkenfysiotherapie alleen als dit in verband met urine-incontinentie plaatsvindt. Krijg je bekkenfysiotherapie in verband met andere klachten? Dat is er mogelijk een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Dit kun je eenvoudig via Mijn Aevitae controleren.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit jouw basisverzekering heb je recht op maximaal negen behandelingen bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie. Deze vergoeding is eenmalig voor de hele duur van jouw verzekering. In overleg met jouw zorgverlener bespreek je hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Wordt bekkenfysiotherapie voor jou niet vergoed vanuit de basisverzekering? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Log in via Mijn Aevitae en bekijk of er een vergoeding mogelijk is vanuit jouw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Een bekkenfysiotherapeut. Bekijk in onze zorgzoeker welke zorgverlener bij jou in de buurt een contract heeft. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt geen verwijzing nodig voor deze zorg.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.