Kunnen we helpen?

Vergoeding antidecubitusbedden, -matrassen, -overtrekken en -zitkussens

Anti-decubitus- bedden, -matrassen, -overtrekken en -zitkussens zijn speciale druk verlagende hulpmiddelen die zorgen voor een beter lig- of zitcomfort. De matrassen verminderen de pijn tijdens het liggen en verkleinen de kans op doorligplekken (decubitus).

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van anti-decubitusbedden, -matrassen, -overtrekken en -zitkussens volledig vanuit de basisverzekering. Je krijgt deze hulpmiddelen in bruikleen.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico. Het hulpmiddel is in bruikleen.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een gecontracteerde leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder bij jou in de buurt een contract heeft. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze hulpmiddelen? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering en is NKH (Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen) gecertificeerd.

Verwijzing
Je hebt geen doorverwijzing nodig.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.