Kunnen we helpen?

Vergoeding zuurstof

Bent u afhankelijk van extra zuurstof door bijvoorbeeld een longaandoening? Mogelijk krijgt u dit vergoed vanuit uw basisverzekering.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden extra zuurstof volledig uit de basisverzekering.

Zuurstofapparatuur

Heeft u recht op de vergoeding van zuurstof uit de basisverzekering? Dan krijgt u ook onderstaande apparatuur en kosten ook vergoed. Deze kosten vallen niet ten laste van uw eigen risico:

  • maximaal één stationaire concentrator;
  • maximaal één back-up cilinder (10 liter);
  • als het nodig is heeft u ook recht op één mobiliteitsvoorziening.

U heeft ook recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van de stroomkosten bij gebruik. De vergoeding is € 0,06 per uur.

In onze Zorgzoeker ziet u met welke leveranciers wij een contract hebben. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding. U moet in dit geval ook zelf vooraf toestemming vragen voor aanschaf, vervanging of reparatie.

Vakantie

Heeft u recht op de vergoeding van extra zuurstof en gaat u op vakantie? Uw leverancier regelt voor u de zuurstof tijdens het vervoer en verblijf naar en op uw bestemming. De leverancier mag hier een toeslag voor in rekening brengen. Deze toeslag vergoeden wij niet. Gaat u op vakantie met het vliegtuig? De zuurstof tijdens de vliegreis regelt u zelf met de luchtvaartmaatschappij. Ook deze kosten worden niet vergoed.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u niet om toestemming te vragen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier moet werkzaam zijn in de branche voor gebruikelijke ISO certificering.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.