Kunnen we helpen?

Vergoeding Stoppen met roken programma

Deze vergoeding geldt voor het Stoppen-met-rokenprogramma dat u kunt volgen via uw huisarts. Tijdens dit programma krijgt u begeleiding van een stoppen-met-roken coach of praktijkondersteuner van uw huisarts. Daarnaast kan de huisarts ook geneesmiddelen (bijvoorbeeld Champix) voorschrijven die u helpen met het stoppen. U kunt het programma in een groep volgen, of alleen.

Vergoeding basisverzekering

U heeft één keer per jaar recht op de vergoeding van begeleiding bij het stoppen met roken. U kunt het programma volgen in een groep of individueel. Eventuele geneesmiddelen die uw huisarts voorschrijft in verband met dit programma vergoeden wij ook vanuit de basisverzekering.

Wat vergoeden wij niet vanuit de basisverzekering?

Als u het Stoppen-met-rokenprogramma niet volgt, vergoeden wij ook geen geneesmiddelen voor het stoppen met roken. De geneesmiddelen worden alleen vergoed als u ook het programma volgt.

Eigen risico

Nee, voor het Stoppen-met-rokenprogramma en de geneesmiddelen geldt geen eigen risico. De medicijnen zijn alleen vrijgesteld van het eigen risico als ze in combinatie met het programma worden gebruikt.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor deze zorg kunt u terecht bij uw huisarts. De geneesmiddelen kunt u bestellen bij een apotheek bij u in de buurt of bij een apotheekhoudend huisarts. Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverleners en apotheken bij u in de buurt een contract hebben. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
U heeft geen doorverwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.