Kunnen we helpen?

Vergoeding signaalhond

Signaalhonden zijn assistentiehonden die speciaal zijn getraind om dove en slechthorenden mensen te assisteren.

Vergoeding basisverzekering

De vergoeding van een signaalhond en een tegemoetkoming in de kosten wordt vergoed uit de basisverzekering. De hond krijgt u in bruikleen. De vergoeding voor gebruikskosten is maximaal € 1.092,- per jaar.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u alleen vooraf goedkeuring van ons nodig. De leverancier verzorgt voor u de aanvraag. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf en vervanging.

Eigen hond opleiden

Wilt u uw eigen hond laten opleiden tot signaalhond? Dit kunt u doen bij een erkend opleidingsinstituut. Wij vergoeden dan de kosten van de opleiding van uw hond. Uw hond blijft dan natuurlijk uw eigendom.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houd er wel rekening mee dat de vergoeding gemaximeerd is tot € 1.092,- per jaar. Alle bovenkomende kosten komen voor uw eigen rekening.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De zorgverlener moet een geautoriseerd lid zijn van Assistance dogs Europe.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts en een rapport van de audioloog.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.