Kunnen we helpen?

Vergoeding schouder-, arm- of handprothese

Als uw schouder, arm of hand gedeeltelijk of volledig ontbreekt komt u in aanmerking voor de vergoeding van een prothese. Wij vergoeden ook prothesen met een oplaadfunctie.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden dit hulpmiddel volledig uit de basisverzekering. U krijgt het hulpmiddel in bruikleen.

Gebruikstermijn en garantie

Het hulpmiddel is in bruikleen. De zorgverlener is verantwoordelijk voor alle benodigde zorg passend bij uw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen aan de prothese en reparaties. Dit wordt ook wel zorgarrangement genoemd. Heeft u naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Deze toebehoren zijn onderdeel van het zorgarrangement en zijn uw eigendom. Dit wilt zeggen dat voor deze kosten wel het eigen risico geldt.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij voorzieningen die geen deel uitmaken van het zorgarrangement. De leverancier verzorgt voor u de aanvraag. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor de prothese zelf geldt geen eigen risico. Heeft u naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Voor deze kosten geldt wel het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Orthopedische Instrumentmakerij (OIM). Daarnaast hanteert hij/zij het PPP protocol inclusief AAK addendum.

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u dit niet te controleren, wij houden hier al rekening mee tijdens de contractering. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf controleren of de door u gekozen leverancier aan deze eisen voldoet.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw behandelend arts of gecontracteerd expertise centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.