Kunnen we helpen?

Vergoeding ringleidingen, infrarood-, FM- en Bluetoothapparatuur

Heeft u recht op de vergoeding van een hoortoestel? Dan leest u op deze pagina meer over de vergoeding van ringleidingen, infrarood-, FM- en Bluetoothapparatuur. Bovengenoemde hulpmiddelen zorgen ervoor dat mensen met een hoortoestel het geluid van bijvoorbeeld de radio of televisie kunnen horen zonder storend omgevingsgeluid.

Vergoeding basisverzekering

Deze hulpmiddelen vergoeden wij vanuit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

U kunt de apparatuur minimaal vijf jaar gebruiken. Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u ook vijf jaar garantie.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan heeft u alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij vervanging binnen de gebruikstermijn. De leverancier verzorgt voor u de aanvraag. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De audicien dient StAr geregistreerd te zijn en werkt in een winkel met het keurmerk 'De Audicien' of de audicien is een S.E.M.H. erkend audicien. Onze gecontracteerde audiciens voldoen aan deze kwaliteitseisen. Dit hoeft u dus niet meer te controleren.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van een gecontracteerd audicien of audiologisch centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.