Kunnen we helpen?

Vergoeding repareren en rebasen van gebitsprotheses

Het kan dat de pasvorm van uw gebitsprothese niet meer naar wens is. Er kunnen bijvoorbeeld drukpunten ontstaan of de prothese zit te los. In dit soort gevallen kunt u uw gebitsprothese laten repareren of rebasen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van het repareren en rebasen van uw gebitsprothese volledig uit de basisverzekering. Wel is er een eigen bijdrage van toepassing.

Toestemming

Wilt u uw gebitsprothese op basis van implantaten laten repareren of rebasen? Dan heeft u vooraf onze goedkeuring nodig. U vindt het aanvraagformulier hier.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Ja, voor deze zorg geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10% van de totale kosten bij werkzaamheden aan een prothese op implantaten.

Aanvullende verzekering

Heeft u een aanvullende tandverzekering? Mogelijk krijgt u de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed. Controleer uw polisvoorwaarden in Mijn Aevitae.

Wie mag de zorg verlenen?

Voor deze zorg kunt u terecht bij uw tandarts, tandarts-implantoloog of tandprotheticus. De tandprotheticus mag de gebitsprothese op implantaten alleen onder de medische verantwoordelijkheid van een tandarts of tandarts-implantoloog leveren. Uw tandarts of tandartsimplantoloog brengt in dat geval de kosten in rekening.

Gecontracteerde zorgverlener
Gaat u naar een tandarts-implantoloog of tandprotheticus? Controleer dan in onze Zorgzoeker of uw zorgverlener een contract met ons heeft. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Mogelijk krijgt u dan een lagere vergoeding.

Verwijzing
U heeft geen doorverwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.